Oslo Volleys footvolley-spillere til topps i Finland

finland_lagbildeKristoffer Førde Aarskog og Tom Johannes Bang vant finalen mot Finland, i Finland Footvolley Open. Turneringen ble spilt innendørs i det flotte idrettskomplekset Salmisaari Sport Palace og Footvolley Norway tar sin første seier i en internasjonal footvolleyturnering noensinne.

TO LAG FRA NORGE

Norge stilte med to lag; Kristoffer Aarskog/Tom J. Bang og Tom-Rune Sørensen/Emil Lindstrøm. Sørensen og Lindstrøm var forøvrig et nykomponert lag for anledningen – med kun 1 sandøkt i oppkjøringen.

Lagene var spente på overgangen til sand, etter å ha trent mye på hardt dekke gjennom høst og vinter. Mens, Aarskog/Bang kom seg greit gjennom innledende puljespill, tok det litt tid for Sørensen/Lindstrøm å finne rytmen. Til tider spilte sistnevnte den mest estetiske footvolleyen i turneringen, men måtte i kvartfinalen gi tapt for et kynisk finsk lag. Aarskog/Bang tok seg relativt greit til finalen.

 

KVIKKSAND PREGET TURNERINGEN

For mange av spillerne mellom sesong, var det et aldri så lite sjokk når de satte tærne i den dype sanden. Dette preget også turneringen. Vi er til daglig vant til den tunge sanden på Greverud, men dette var av en helt annen kaliber. Men; det var likt for alle.

«Kanskje bortsett fra korallsand i Portugal, så er dette den klart tyngste sanden jeg har vært borti. Ikke rart flere fikk kramper», sier Tom Bang i en kommentar.

SPILTE TIL KRAMPA TOK DEM I FINALEN

Etter seks ubeseirede kamper stod Aarskog/Bang med begge ben skjelvende i finalen. De fikk møte et fysisk godt Finland, som hadde kommet seg til finalen mye pga. sin gode fysikk.

Første sett startet godt for Aarskog/Bang, som på et tidspunkt ledet hele 9-0 og vant komfortabelt 21-15 etter å ha spart litt på kreftene mot slutten. I andre sett begynte det å tære på for Aarskog som både slett med en lyskestrekk og slitne ben. Dette utnyttet Finland og holdt Norge til 11-11 etter kynisk serving og få touch.

Så skjedde det. Miko fra Finland fikk et kraftig krampeanfall og måtte ut i 5-min teknisk timeout. Da kampen fortsatte satte Finland på mirakuløst hvis de neste 7 strake poengene, til tross for at Miko hos Finland hadde store problemer med krampe. Spillet utviklet seg til en komisk farse, hvor Finland begynte å returnere samtlige baller på første touch. Aarskog/Bang ble tatt litt på senga og Finland dro i land andre sett 21-19. Da ble det et tredje sett til 15 poeng.

Dette settet ble enda mer komisk. Nå var det kramper på begge lag, men verst hos Finland som måtte bruke både en teknisk timeout, en vanlig timeout og returnerte omtrent alle baller på første eller andre touch. Miko kunne knapt stå da stillingen stod 10-5 til Norge, men han ga ikke opp. Derfra ble det veldig lite spill og mye serving – og stillingen ble til slutt rundt 15-10. Publikum koste seg med pils fra baren og komiske situasjoner ute på banen. Å spille til krampa tar en har nå fått en helt ny mening…

Footvolley Norge har dermed nådd en ny milepæl med sin første internasjonale turneringsseier – og all sand etter Finland vil bli som hardt dekke.

Spread the word. Share this post!