Reisebrev frå NM U19 i Stjørdal!

Desse jentene spelte det første Jenter NMU19 for Oslo Volley!

Åtte spillere, to lagledere, en dommer og en mor fra Oslo Volley tilbragte sist helg tre svært minneverdige dager i Stjørdal. Tidenes første jentelag fra Oslo Volley i NM-sluttspill er i seg selv en sak for historiebøkene.

SPORTSLIG
På forhånd var vi ranket som et av de dårligste lagene. Og det skulle vise seg at det ble tøft. Den endelige resultatlisten viste dessuten at vi hadde kommet i den vanskeligste gruppen.
SORTLAND var første motstander. Et lag som alltid tar medalje og var regnet som forhåndsfavoritt. Spillerne var ganske små, men hadde god spenst og fabelaktig teknikk. Fra 4-4 i første sett sa de takk for følget og vi slapp aldri til med vårt spill. 7-25 og 12-25. Ikke overraskende var det Sortland som på søndag vant greit 2-0 i finalen mot KFUM Stavanger. Mot slike lag er det nytteløst å gi gratisballer over nettet. Da kommer de tilbake som prosjektiler.
ROSSVOLL fra Øystese var fredagens andre motstander. Klubben satser hardt og stilte med en stor og jevn tropp. Vårt spill var litt nervøst og det ble nytt tap med 0-2. (11-25, 19-25).
GRONG i siste gruppespillkamp trodde vi på forhånd skulle være det enkleste laget å slå. De overrasket imidlertid alle med å komme helt til semifinalen. I begynnelsen av kampen spilte vi godt og holdt følge til ca. 15-15. Vi begynte deretter å gjøre en del feil og Grong dro hjem en komfortabel 2-0 seier (25-16, 25-14).

Uten seire ble vi henvist til nedre sluttspill der vi møtte de andre lagene som også ble nr. 4 i sine puljer. Overraskende nok var fjorårsvinner Koll et av disse lagene. Med alle sine Wang-elever var de veldig skuffet etter bl.a. å ha tapt mot både Holstad og et ToppVolley-forsterket Flint i gruppespillet.

RANDABERG var første motstander på lørdag. I ettertid så vi at det var dette laget vi burde ha slått. Dessverre spilte vi sesongens aller dårligste kamp og tapte 22-25, 13-25. Svikt i alle ledd. Etter alle kampene hadde vi oppsummerende spillermøter. Etter denne kampen var det en engasjert gruppe spillere som ble enige om å ta visse grep og om å blø for drakta i neste kamp.
KOLL fikk dermed møte et heltent Oslo Volley. I 1. sett fikk vi endelig vist oss skikkelig fram. På stillingen 23-23 var vi dessverre uheldige med et par baller og tapte dermed 23-25. I 2. sett hadde Koll bedre kontroll og vant 25-14. Selvfølelsen etter denne kampen var imidlertid god – med rette. Nå fikk vi vist at vi kan spille god volleyball. Som en av spillerne sa: «Sjelden at et tap føles så godt».
SNÅSA var siste motstander tidlig søndag morgen. Vi hadde blitt enige om enkelte forfriskende morgenritualer for å være på hugget allerede kl. 09.15. Det fungerte alle tiders og vi feide Snåsa av banen med 25-16 i 1. sett. Vår første settseier i NM ! Snåsamannen på sidelinjen klarte imidlertid å vekke jentene sine og vi tapte 18-25 i 2. sett. I tie-breaket gikk vi raskt opp til 4-0 og presset snåsamannen til å ta time-out. De jobbet seg sakte inn i kampen og kunne ta sidebytte med 8-7 ledelse. Etter 10-10 rykket Snåsa de nødvendige poengene fra oss og vant 15-11.

Dermed endte vi på 16. plass. Basert på forhåndsrankingen var dette som forventet. Litt ergerlig at vi spilte under pari mot de jevngode motstanderne som Randaberg og Snåsa. Dette er imidlertid erfaringer som vi vil ta med oss videre. Glem ikke at dette var vår NM-debut og vi stilte med et ungt lag.
Det kom klart fram at det sportslige nivået i de andre regionene ligger et godt stykke foran Region Øst, kanskje med unntak av Trøndelag. For å heve oss er det derfor helt nødvendig å se på og lære av bedre lag og spillere. Alle dager var det mye ledig tid til å se på jente- og guttekamper. Mange landslagsspillere var i aksjon og enkelte var svinaktig gode. Ingen ulempe at enkelte av guttene var svært kjekke i tillegg.
Vi overvar semifinaler og finaler og forlot arenaen som aller siste lag på søndag (flyavgang 19.00).
Det meldes om høy intensitet på treningen i går. Høyst sannsynlig inspirert av lagene i NM. Bra, jenter !!

IKKE-SPORTSLIG
Selve arrangementet var superbra. Hotell Rica Hell (!) var langt bedre enn navnet kunne antyde og lå i gangavstand fra Værnes. Det var satt opp busser mellom hotellet og Stjørdalshallen som lå 3-4 km fra hotellet. Hallen var 4 uker gammel og perfekt egnet til denne typen mesterskap. Både banene og publikumsfasilitetene var helt topp. 8 baner, hvorav en hovedbane med stor tribune.
Banketten var stilfull med utsøkt mat inspirert av det spanske kjøkken. Arrangøren hadde imidlertid bommet på målgruppen da de engasjerte underholdere. En lokal revyhelt serverte plump og pinlig trønderhumor og live-musikken ble servert av middealdrende karer som spilte trønderrock fra 80-tallet. Arrangøren av NMU16 har tydeligvis tatt poenget og lover et forrykende DJ-show på sin bankett i Kringsjåhallen.

En herlig gjeng å reise på tur med.
Takk for opplevelsen alle sammen !

Mvh
Ole
Lagleder

Spread the word. Share this post!