Juniorene på vellykket turnering i Sverige – gull til Gutter 17!

GULL IGJEN: U17-gutta vant hele turneringen i Sverige.

Høy stemning og flotte resultater da juniorspillerne spilte cup i Sverige.

Tekst: Ole Lundeby

I en fullstappet buss reiste 50 spillere, trenere og foreldre sist helg til den tradisjonsrike turneringen «3-Kungaslaget» i Kungelv, like nord for Gøteborg. Det ble en på alle måter vellykket helg der stemningen var på topp både på og utenfor banene. Overnatting og bespisning for våre 7 lag foregikk på en skole sentralt plassert mellom de ulike hallene.

 

Det sportslige høydepunktet kom i klasse Gutter 17 der Oslo Volley imponerte og stakk av med de gjeveste medaljene. Med et par hundre tilskuere på tribunen vartet guttene opp med storspill i finalen mot svenske Sollentuna VBK. Det første settet må være noe av det råeste som er vist av et norsk klubblag på dette alderstrinnet. Andre sett ble jevnere, men våre gutter kontrollerte likevel inn til 2-0 seier og øredøvende jubel. Vi gratulerer !

 

I de øvrige klassene fikk vi langt tøffere motstand fra de svenske (og norske) lagene. Jenter 17 (1996/1997) stilte med to lag som endte på 22. og 24. plass blant de nærmere 30 lagene i klassen. På dette alderstrinnet har svenskene større bredde og høyere nivå enn i Norge.

Våre eldste jenter stilte i Jenter 19 der 6 av de 9 lagene var fra Norge. Laget spilte hele 8 kamper på to dager, noe som resulterte i 3 seire, 1 uavgjort (!) og 4 tap. Dermed endte laget på 7. plass.

I klasse Gutter 15 stilte vi med 3 lag. Her ble det spilt med «Volley 2000»-regler, noe som svenskene er oppfinnere av og tradisjonelt behersker bedre enn de fleste. Nivået var høyere enn i Norge, og beholdningen etter kampene mot de svenske lagene ble én uavgjort og resten tap. Seirene sparte gutta til internkampene seg imellom, som ble spilt med høy prestisje og stor innsats.

 

Det er en fryd å reise på tur med så mye flott idrettsungdom.

Spread the word. Share this post!