Testet positivt etter bruk av kosttilskudd

Pressemelding fra Oslo Volley

To spillere fra Oslo Volley elite herrer har avlagt positiv test i en dopingkontroll etter bruk av kosttilskudd.

Dopingkontrollen ble gjort i forbindelse med en eliteseriekamp i Kristiansund 29. januar i år.

-Stoffet de har testet positivt på kom via et tilskudd som er blandet i vann som energidrikk fra et produkt som kalles Jack3D og er produsert av USP Labs. Stoffet det er testet positivt på er «methylhexaneamine», opplyser leder John Walstad i Oslo Volley.

Sjekk nettside om dette produktet her: http://www.jack-3d.com/

Oslo Volley og utøverene som har avlagt positiv test understreker at det forbudte preparatet ikke er oppgitt på forpakningen som ingrediens i tilskuddet.

-Vi er likefullt innforstått med utøverenes eget ansvar for hva de putter i seg, sier Walstad.

Walstad mener at dette er et alvorlig varsel både for Oslo Volley og andre i norsk idrett om hva ulike produkter kan inneholde.

– Klubben vil poengtere at vi tar sterk avstand fra alle former for doping og at vi støtter Antidoping Norge sitt arbeid i kampen mot doping. Vi vil bruke denne saka til å ha fullt fokus på antidopingarbeid i klubben fremover, fastslår Walstad.

Walstad sier videre at klubben vil ivareta utøverene på den beste måten videre. Dette er to av våre meget talentfulle utøvere som klubben har hatt, og fortsatt har, stor tillit til.

Hverken Antidoping Norge eller Norges Volleyballforbund har foreløpig utestengt utøverne, siden det ennå ikke er tatt ut tiltale eller felt noen dom over utøverene.

-Men utøverene har selv, i samråd med klubbens styre, valgt å utebli fra organisert aktivitet, kamper og treninger, inntil saken er ferdigbehandlet, forteller leder John Walstad i Oslo Volley.

For ytterligere informasjon i saken kontakt klubbens leder John Walstad på mobil 911 96 537 eller e-post: post@oslovolley.org

For Oslo Volley,
John Walstad, Leder

www.oslovolley.org

SISTE: Det internasjonale volleyballforbundet sendte fredag 18. februar ut advarsel mot stoffet, les mer HER

Spread the word. Share this post!