Risiko for inntak av stoffer på dopinglista – metylheksanamin og clenbuterol

I kjølvannet av at to av våre spelarar på herrelaget har testa positivt på methyleksanamin har antidoping valgt å gå ut til alle særforbund med informasjon og advarsel mot blandt anna dette stoffet.  NVBF melder det er eit absolutt krav om at alle spelarar i eliteserien og i sandvolleyball får denne informasjonen. Oslo Volley velger å informere om dette via vår nettside.

Til informasjon så har Oslo Volley i samarbeid med dei to spelarane som har testa positivt på methyleksanamin hatt eit godt samarbeid med Antidoping og NVBF for å få fram alle fakta i saka. Det er frå vår side ubestridt at methyleksanamin i våre utøvarar sin prøve stammar frå kostholdspreparatet Jack3d  http://www.jack-3d.com/ Dette produktet er fullt lovlig til salgs i bla.a. USA og Sverige idag. Jack3d opplyser ikkje på varedeklarasjonen at det inneheld forbudte stoff og mange utøvarar i Sverige og i andre land har testa positivt etter bruk av dette produktet i den siste tida.

Strafferamma for dette stoffet er frå advarsel til 2 års utestengelse frå all organisert idrett. Saka mot våre utøvarar vil truleg verte avgjort i løpet av 1-2 måneder. Inntil dette har klubben i samarbeid med dei aktuelle utøvarane valgt å utebli frå trening og kampar som spelar og tillitsvalgt.

Oslo Volley vil på det sterkaste advare mot bruk av kostholdstilskudd! Ved evt. bruk likevel av ulike kostholdsprodukt anbefaler vi våre utøvarar i framtida å sjekke produktet i samarbeid med antidoping og Olympiatoppen.

John Walstad, Leder Oslo Volley

Nyttige linker i saka:

http://www.antidoping.no/internett/?__kpmrq126=__requestid4d6b6fb5c5025

http://www.olympiatoppen.no/page943.html

 

INFORMASJON FRA ANTIDOPING NORGE:
Risiko for inntak av stoffer på dopinglista – metylheksanamin og clenbuterol
Metylheksanamin står på WADAs dopingliste under spesifiserte stimulerende midler (dopinggruppe S6). En rekke utøvere internasjonalt har testet positivt på dette stoffet de siste månedene.

Om metylheksanamin

Oslo Volley bekjentgjorde på fredag at to av deres utøvere har testet positivt på metylheksanamin.

På bakgrunn av denne saken, og tilsvarende saker internasjonalt, er Antidoping Norge bekymret for at flere norske utøvere kan bruke tilskudd som inneholder metylheksanamin.

Riksidrottsforbundet i Sverige har også advart mot stoffer som oxilofrin eller androstatriendion. De har i tillegg advart mot spesifikke produkter. Les mer her.

Fra før har blant andre Det britiske antidopingbyrået og Det canadiske antidopingbyrået sendt ut advarsler knyttet til metylheksanamin.  Les her hvilke andre navn metylheksanamin er kjent som.

 

Om clenbuterol i Kina
På bakgrunn av en studie som ble lagt fram i Tyskland i forrige uke, vil Antidoping Norge anbefale  norske utøvere som skal til Kina om å utvise forsiktighet med inntak av kjøtt.
Les mer her.

Vi oppfordrer særforbund om å bringe denne informasjonen videre til lagledere, støttepersonell og utøvere som bør være orientert om dette.
Mvh
Antidoping Norge

Spread the word. Share this post!