Prøvefinale for damene på lørdag

VIKTIG KAMP: Nicole, Gabby og resten av elitedamene møter UiS på lørdag

Oslo Volleys damer møter cupfinalemotstander UiS i eliteserien allerede på lørdag.  – Psykologisk viktig kamp, mener UiS-treneren.

Oslo Volley og UiS Volley skal spille cupfinale i Oslo 8. januar, men møtes i Stavanger førstkommende lørdag. UiS-trener Martin Wathne Frydnes tror vinneren av lørdagens kamp vil ha en ekstra fordel i NM-finalen.

– Vinneren vil få et psykologisk overtak foran finalen. Vi slo Oslo tidligere i år, men vi må ikke undervurdere laget av den grunn, påpeker han overfor Stavanger Aftenblad.

UiS Volley og Oslo Volley er henholdsvis nummer 1 og 2 i eliteserien før lørdagens kamp. UiS har fem poengs ledelse, med én kamp mindre spilt.

– Middelmådig motstand

UiS-treneren er også kritisk til seriesystemet hvor elitelagene spiller fire ganger mot hverandre.

– Vi blir ikke bedre av å spille mange kamper mot middelmådig motstand. Vi blir bedre av å spille mange kamper mot lag som er bedre enn oss. For å få til det, må vi spille flere internasjonale kamper, men det har vi verken tid eller råd til når vi må spille så mange kamper mot andre norske lag, sier Frydnes til SmiS.

Sammen med Stod-trener John Arne Vestnor og Koll-trener Ragnar Wisløff vil UiS Volley-trener Martin Frydnes nå fremme et forslag for Eliteserieforeningen som de mener skal sikre at eliteklubbene kan fortsette å utvikle seg.

Spread the word. Share this post!