Juniorlagene i aksjon i Tønsberg

En bronsefinale og en 5.plass var blant de fine prestasjonene fra Oslo Volley i helgens US-turnering i Tønsberg i helgen.

[flagallery gid=10 name=»Gallery»]

FOTO: Svein Erik Bergem og Ole Lundeby

U13-gutta stilte i U15-klassen, med tre gutter fra Røa-avdelingen med på laget. Med seks lag i klassen, ble det bronsefinale etter å ha slått Sylling og tapt for Askim 1 i gruppespillet. I semifinalen møtte de et sterkt Spirit lag, og tapte klart 25-15, 25-16. I bronsefinalen ledet laget første sett nesten hele veien, men tapte til slutt 24-26. I andre ble det tap 25-16. En flott prestasjon av et lag med tre 11-åringer og en 12-åring på laget i 15-årsklassen.

U17 på 5.plass

Jenter U17 fra Kastellet stilte med to lag i Tønsberg på lørdag. Av de 20 lagene som deltok endte det med 5. plass for Oslo Volley Rød og 9. plass for Oslo Volley Lilla. En absolutt godkjent start på årets turneringer.

Oslo Volley Rød kom på 2. plass i sin pulje etter to seire og et tap. Koll ble for sterke i første kamp, men jentene hang godt med og hadde settball  i første sett. I de to neste kampene hadde de full kontroll mot Flint 3 og Sarpsborg Blå. I 1/8-delsfinalen ble det en enda klarere seier mot Vollen etter blant annet strålende serving.

Kolberg var motstander i kvartfinalen. Dessverre var det mange slitne jenter og laget spilte sin svakeste kamp for dagen. Tap i to sett med 23-25 og 19-25. Mot et godt forsvarslag hadde vi problemer med å sette ballen i gulvet på motsatt side. I stedet ble egne, personlige feil avgjørende for utfallet. Det er absolutt potensiale i laget og med gode treninger framover bør semifinale i 1. divisjon være et realistisk mål å strekke seg mot. Det er imidlertid mange gode lag som sikter mot det samme.

Oslo Volley Lilla kom også på 2. plass i sin pulje etter to seire og et tap.

Det startet flott med 2-0 seire mot både Skjetten 2 og Hønefoss. Mot Asker 1 ble vi rundspilt i 1. sett. Laget hevet seg stort i 2. sett, men det ble 0-2 tap selv om vi hadde settball. Arrangementet ble mer enn 2 timer forsinket (!), noe som betød at noen av våre spillere måtte reise hjem like før 1/8-delsfinalen. Med kun 4 spillere på banen ble det tap 22-25 og 22-25 mot Asker 2, men Tonje, Nora, Susanne og Therese hadde virkelig skjønt hvor gode de kan være og neste kamp mot Sarpsborg endte med en strålende 2-0 seier (25-20, 25-21). Da Sarpsborg var i ferd med å snu kampen satte Therese inn en serveserie nesten på linje med den hun hadde mot samme lag i Ekeberg Cup (22 på rad !).

Lilla lag hadde de yngste og mest uerfarne spillerne, men viste klar framgang fra forrige sesong. Det skal bli spennende å følge disse spillerne i turneringene for JU16.

Tøft for U15

U15-gutta stilte i U17-klassen, og fikk mye tøff motstand.  Flint og Rjukan vant ganske greit, mens Hønefoss var grei skuring for gutta. Så de havnet på tredjeplass i gruppa og måtte spille kvalifisering til kvartfinale. Der slo de Asker 2-0. I kvartfinalen møtte de Spirit som vant turneringen. Det ble 2-0-tap med settsifrene 25-11 og 25-6. I neste kamp tapte de 2-0 for Flint.

For U15-jentene ble det tap i gruppespillet for Flint, Konnerud og Skjetten, og de endte dermed sist i gruppen. I siste kamp møtte de Kolbotn blå, som ble feid av banen 2-0.

Spread the word. Share this post!