Vi blir betre kjent med Marko!

markoMarko Milosevic er herrelaget sin nye trenar i årets sesong. Marko er også med som assistenttrenar for elite damer og Gutter 14 i klubben. Han er frå Serbia som er kjent for å være eit meget sterkt volleyball-land.

Oslo Volley ser alt gode effektar rundt dei laga der Marko bidreg og vi trur at han med sin bakgrunn tilfører klubben den seriøsitet rundt treningsarbeidet som våre lag trenger for å på sikt bli best i landet. Vi ønsker med dette intervjuet at fleire skal bli litt kjent med Marko sine tankar om klubben og om norsk volleyball generelt.

Hvilken bakgrunn har du som spiller?

Jeg har spilt volleyball siden jeg var 7 år gammel. Jeg har spilt på 1. divisjonslag i Serbia i en klubb som heter «Takovo», Mosjøen VBK, Kristiansund VBK og nå Oslo Volley. Som spiller i Norge har jeg gull medaljer fra NM U19 med Mosjøen og Senior NM med Kristiansund.

Hvilken bakgrunn har du som trener?

Jeg har jobbet som trener for unge spillere (7-16 år gamle) i de siste 6 årene, I år er det første gang jeg jobber med senior spillere i Oslo Volley og det opplever jeg som en utrolig spennende jobb.

Hvorfor valgte du å bli trener?

Jeg liker å jobbe med folk og jeg synes at jeg har mye å gi til dem, spesielt i Norge siden jeg kommer fra Serbia hvor volleyball-kulturen er litt annerledes og ligger i verdenstoppen.

Hvordan vil du beskrive treningsfilosofien din?

Jeg stoler på at hardt arbeid på trening og mange treninger gir resultater.

Kan du si litt om årets Oslo Volley lag?

I år har vi et ganske ungt lag som  ikke har spilt sammen så mye før. Mye som må gjøres med laget for at det skal komme til toppen i norsk volleyball. Mange spillere på laget vi har nå er unge og veldig talentfulle og i kombinasjon med våre alltid gode Alex og Ole Martin kan det bli veldig bra. Det krever mye egeninnsats på trening og etterhvert med mye gode og harde treninger kommer det til å ordne seg.

Hva er ambisjonen for årets sesong?

Ambisjon er å vinne så mange poeng, sett og kamper som vi kan. Hvert eneste poeng er utrolig viktig for laget vårt. Har veldig lyst å gi mye sjans til unge spillere for at dem skal få spilleerfaring. Vi har også lyst til å skape et godt sosialt miljø først og fremst mellom oss på herre laget, men ikke minst med vårt kjære damelag og de andre lagene i klubben. Håper på det sterkeste at det laget som vi bygger opp nå kommer til å spille sammen i mange år i framtiden og det er ingen grunn at det ikke skal skje.

Hvilke forventninger har du til resten av sesongen?

Forventer at laget skal bli bedre og bedre hver dag. Vanskelig å si om vi kommer med noen store resultater i år, men hvis vi forsetter å jobbe hardt så kommer resultater etterhvert. Det som jeg forventer mest er god innsats av spillere på treninger.

Hvilke muligheter ser du for klubben Oslo Volley fremover?

OV har en lys framtiden. Akkuratt nå ser det lovende ut. Mange unge lag og godt styre. Klubben har rett og slett fått mye kvantitet og kvalitet. Tror at en skikkelig satsing med juniorlaga kommer til å gi resultater som skal sees gjennom elitelagene fremover. Akkurat nå har vi kjempe unge og lovende elitelag (både damer og herrer) og vi satser mye på å bygge opp de unge spillere på den best mulige måten.

Hvilke utviklingsmuligheter ser du for norsk volleyball?

Viktig ting er at vi må få barna å begynne med volleyball når de er 8-9 år gamle og lære de volleyball på den riktige måte. Utvikling for elitelagene kommer når norske lag kan slutte å tenke mye på dugnad og heller satse mer på trening.

Det er mye som er bra men også mye som må forberedes i framtiden. Oslo Volley ser ut til å gå riktig vei avslutter Marko med!

Spread the word. Share this post!